archer@safe.no

Uke info, uke 4

Vi hadde denne uken et tvistemøte med NR, Archer og fagforeningene om Weatherford personellet på Statoil operasjoner. Foreningenes standpunkt er helt klart og det er at dette er ulovlig innleie iht. AML § 14.13 og bilag 5 i hovedavtalen.

Bedriften bestrider dette og hevder at dette er en tjeneste (Enterprise)

Dette er selvfølgelig ikke tilfelle, da Weatherford personellet går under vår arbeidsledelse og styringssystem. I tillegg har foreningene sjekket hva Weatherford bruker mesteparten av sin arbeidstid til og selv om det varierer fra 70-90 %, betyr det at de helt klart bruker den største delen av sin arbeidstid som DVO.

På slutten av møtet kom likevel bedriften med nye opplysninger som gjør at vi på torsdag skal møte bedriften for å se om vi kan komme frem til en løsning av saken.
Vi kan ikke gå i detalj om dette ennå, da vi ikke har full oversikt hva dette vil innebære, men vi vil ikke gå med på løsninger som ikke er innenfor HA og AML.

Bemanningssituasjonen har ikke endret seg mye den siste uken. Vi jobber selvsagt for å komme frem til løsninger for de som blir berørt av nedleggelsen av Engineering offshore avdeling. Statfjord B starter å bemanne opp i starten av februar. På Valhall er det etterhvert full bemanning og på de andre feltene er det ikke noen endringer.

Vi har den siste uken hjulpet mange med avregningene deres. De fleste er helt i orden, men kan kanskje være vanskelig å forstå for den enkelte. Bedriften har gitt beskjed om at det fremdeles er noen beregninger som ikke er ferdige. Vi har også avtalt med bedriften å gå gjennom de som ikke fikk tatt ut frituren sin innenfor avtaleperioden. Denne gjennomgangen vil finne sted på mnd. møte  16. februar. Først og fremst er det de som har vært med på avtalen om stillingsreduksjon, men som i avtaleperioden har blitt permittert som har skapt hodebry for bedriften. Vi regner med at de har grei oversikt over dette og også løsninger, da både dere medlemmer og vi i klubben spurte bedriften om dette da det var snakk om permitteringer av dette personellet.

 

Ha en fin helg

Raymond og Reidar

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags