archer@safe.no

Uke info, uke 51

Situasjonen i Archer forverret seg etter at vi fikk beskjed fra CopNo om at rig 66 utsettes. Først og fremst har dette innvirkning på DFE ( Engineering)
Det vil komme oppsigelser på stillinger på kontorene på land. Det er litt usikkert hvor mange det er snakk om, men antallet ligger på rundt 25 personer onshore i DFE. Det gjør heller ikke situasjonen bedre at Newcastle kontoret legges ned fra 29.12. Nå har ikke dette kontoret jobbet så mye opp mot Norge, men har vært support til Houston og White Rose prosjektet. Disse oppgavene overtas nå av Aberdeen kontoret.

Når det gjelder de offshore ansatte i DFE, er det usikkert om det kommer oppsigelser her. Vi jobber hardt, sammen med bedriften, for å få til andre løsninger. Oppsigelser blant de offshore ansatte i DFE vil også få innvirkning på plattform boring (PB), da disse har rett til å prøve ansienniteten sin inn mot stillinger i PB.

Det er også en kjensgjerning, som ikke burde være noen overraskelse på noen, om at det er overtallighet også i PB. Vi har allerede, mange ganger, skrevet at vi var avhengig av å få rig 66, for at dette skulle gå.
Jeg skrev i siste uke info at jeg ønsket forslag fra dere om kreative løsninger. Flere av dere har sendt inn forslag og noen av disse samsvarer med tankene som fagforeningene har gjort seg. Det er i skrivende stund vanskelig å si om vi får til alternative løsninger, men vi jobber hardt for å få dette til.

Det vi er helt avhengig av er at de som har fått tilbud om tidligpensjon, aksepterer dette. Om det er noen som er usikker på om dette er noe for dem, ta kontakt med Roger Pedersen, roger.pedersen@archerwell.com så vil dere få informasjon om tilbudet.

Dersom vi ikke får flere til å akseptere dette tilbudet, vil det uansett bli oppsigelser.
Det er også slik at dersom noen kunne tenke seg 50% stilling er det mulig å dette til under forutsetning om at en går over i ressurspool (RP) Selv om en er i RP, finnes det muligheter til å låse friperioder og ferier.
Det er også slik at, om du ønsker å ta ut ulønnet permisjon er det nå det er tid og anledning til det.

Vi som har vært med en stund vet at situasjonen næringen og bedriften er i nå, vi endre seg. Dette er dessverre ikke nytt, selv om det er mange år siden sist. Vi på klubbkontoret oppfordrer dere til å forholde dere til den offisielle informasjonen som kommer fra klubbkontoret og ikke bry seg så mye om hva ”kokken” hørte.

Hilsen
Reidar og Raymond

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags