archer@safe.no

Uke info, uke 50

Utfordringene står i kø, slik som oppsigelser blandt de landansatte, både innenfor Engineering og plattformboring.
Offshore er det som vi har vært inne på mange ganger også vanskelige tider. Det er ikke noen nye prosjekter i syne, utenom rigg 66, som vi ennå ikke har fått noe tilbakemelding på.
Foreningene har møte med bedriften hver fredag, for å få oppdatert status. Veldig ofte får vi likevel informasjon underveis og holdes løpende orientert om situasjonen.

Archer har bestemt seg for at ordningen med tidligpensjon skal videreføres frem til 1/7 2015. Dvs. at de som fyller 62 år før denne dato, kan søke om pensjon. Det en får da er AFP ( så sant en fyller vilkårene, men det gjør de fleste) en tar ut offentlig pensjon (100%)  og en slutter i bedriften. En får da også tariffestet ”gavepensjon” på 1G årlig frem til fylte 67 år. ( en kan ikke ta jobb i konkurrerende bedrift, eller tjene mer enn 2G). Dersom en oppfyller disse punkter, betaler bedriften tjenestepensjonen din, som om du fortsatt stod i arbeid. Dette gjelder frem til du fyller 67 år.
Etter SAFE i Archer sin mening er dette en god avtale, som sikrer de ”unge” fortsatt jobb i bedriften, samt at de som har fylt 62, får en god avtale som de kan nyte pensjonstilværelsen med.

SAFE i Archer tror også at det er nå det er tid til å ta ut ulønnet permisjon, dersom du har noe du ønsker å få gjort. Vi kjenner til at en del av våre medlemmer driver med andre jobber i sin fritid. Kanskje det er en tanke å satse litt mer på jobb nr. 2 i disse tider. Det kan en få til med å søke ulønnet permisjon, eller muligens det er lurt å søke om tidsbegrenset 50% stilling. Dersom en skulle være så heldig å få innvilget dette, må en nok jobbe i RP, for den tiden en går i redusert stilling.

Vi håper at vi nå snart drar i havn rigg 66, som vil være med på å sikre en stor del av våre ansatte. Dersom denne ikke kommer vår vei snart, må vi nok belage oss på oppsigelser. Vi håper og tror at vi sammen med dere skal klare å dra dette i land, uten at det er nødvendig å si opp folk. Dersom du føler at du har noe å bidra med, enten det være seg ulønnet permisjon, eller gode kreative ideer, ta kontakt.

Ha en fin helg

Reidar og Raymond

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags