archer@safe.no

Uke info, uke 47

Igjen en uke med nok av gjøremål.

Tirsdag var vi i Archer styremøte og det er ikke tvil, vi bør få flere prosjekter opp å gå, for å sikre oss at inntjeningen til bedriften fortsatt skal være god. Det at vi har vært inne i en mer eller mindre konstant nedbemanningsperiode på over 2 år, merkes.

Nå fikk vi jo i oktober 5 nye prosjekter som hjelper på, men kontraktene har vært og er marginal. Når vi så ser at sykefraværet de siste mnd. stiger faretruende, kommer alarmklokkene på. Ikke det at folk ikke kan være syk og sykemeldt, men hvorfor stiger det til tider faretruende mye? Jeg vet ikke, men dette er uten tvil en bekymring som bedriften formidler til oss og som vi, da vi er den beste informasjonskanalen til bedriften, formidler videre til dere.

Vi har hatt ett møte med bedriften angående bemanningssituasjonen fremover. De protokoller som vi har med bedriften vedrørende permitteringer ble laget med ett annet utgangspunkt enn det situasjonen dessverre er i dag. Vi må derfor se på hvem og hvor mange som vil bli permittert fremover. Vi har god dialog og skal fortsette drøftingene på førstkommende tirsdag. Om vi nå skulle klare å vinne frem med vårt anbud på Wintershall ”Brage”, vil dette selvfølgelig bedre situasjonen betraktelig.

 

Vi hadde på torsdag mnd. møte med bedriften. Her diskuterte vi tolkninger av tariffavtalen som vi utgangspunktet ikke er enige om. Dette er tolkninger som er reist etter innspill og utfordringer dere som medlemmer har møtt. Vi er enige med bedriften om at vi skal komme med innspill som kan gjøre at vi kan enes i fellesforståelse av disse punktene. Etter vår mening er det en bedre løsning enn å skrive uenighetsprotokoller, så sant vi kommer frem til enighet.

En sak vi ikke har oppnådd enighet om er Weatherford personell i Statoil operasjoner. Denne saken er det skrevet en uenighetsprotokoll på som er sendt til de sentrale parter (SAFE / NR)

Som sikkert mange, men kanskje ikke alle har fått med seg, er det enighet om å gå over fra ytelsesbasert til innskuddsbasert pensjon. Dette vil ha virkning fra august i 2016, og dere vil alle motta en beregning fra Archer / AON om dette. Samtidig som dere mottar beregningen vil klubben legge ut informasjon om dette. Dere trenger ikke komme med spørsmålene ennå, men vent til dere har mottatt informasjon om hva dette betyr for deg, før dere kommer med spørsmålene.

Det er mulighet til å bli frivillig permittert, dette fordi det er flere som har spurt om dette. Det kan kanskje være mulig å få til halv stilling for de som ønsker dette også. Det er likevel litt avhengig av stilling og arbeidsted. Så om du er av de som tenker på dette, send søknad til din koordinator, så kommer den rett.

 

Ha en fin helg

Raymond og Reidar

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags