archer@safe.no

Uke info, uke 42

Archer fikk kontrakt med Talisman Sinopec på engelsk sektor. Kontrakten omfatter 6 plattformer og har en varighet på 3 år, med 2 x 2 års opsjon.

Som alle kjenner til blir det stopp på Kilo i løpet av kort tid. Vi har likevel håp om at det blir oppstart på Veslefrikk, om ikke annet så for å assistere ved 2 coil tubing operasjoner. Vi har håp om at disse prosjektene gjør at det ikke blir snakk om flere oppsigelser og at litt av positiviteten også kan komme på denne siden av Nordsjøen.

Oppfølging fra uke 41.

Avregningstidspunk for RP ble i år flyttet fra 1. mars 2015 til 31. desember 2015. Dette ble gjort for å forsøke å redde arbeidsplasser og har vært med på å spare oss for oppsigelser. Det har kommet noen spørsmål om de timene som en drar med seg inn i 2016, om disse også kan bli gjort gjeldende i 2017.

Slik situasjonen er i dag må bedriften benytte seg av skyldige timer i løpet av 2016, de kan ikke overføre noen av disse timene til 2017.

Når det gjelder avregningstidspunktet for RP er dette i ht. RP avtalen satt til 1. mars.

Hvordan vi skal løse dette og om vi skal endre på beregningstidspunktet er en diskusjonssak som vi ennå ikke har tatt stilling til. Vi er i utgangspunktet kritisk til å endre beregningstidspunktet på permanent basis.

Vi har tidligere også oppfordret medlemmene med å være varsom med hvilke opplysninger de gir fra seg. Det være seg både i kaffebaren, på medarbeiderskjema og ikke minst til bedriftslegen.

Den overnevnte informasjon har vakt reaksjoner både offshore og ikke minst hos bedriften. La meg gjøre det helt klart, dersom du har yrkesrelaterte plager, som skyldes ditt nåværende arbeidsforhold, plikter du å opplyse dette til bedriftslegen. Dette fordi en ellers ikke har mulighet til å få gjort noe med problemene.

Saker av personlig karakter, som ikke er knyttet til ditt nåværende arbeidsforhold, må du selv vurdere hvem du deler med.

 

Ha en riktig fin helg.

Reidar og Raymond

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags