archer@safe.no

Uke info, uke 41

Det mange lurer på og som de nå skaper et rykte om ute, er hvor mange timer og hvor lenge en kan dra med seg disse timene.

Som dere alle kjenner til har vi i ca. 1 år jobbet hardt for å komme frem til løsninger som kunne være med på å berge arbeidsplasser og å holde flest mulig i jobb. Allerede da vi startet dette arbeidet var det vanskelige og tøffe drøftelser. Vi kom frem til ulike løsninger etter hvert som mnd. gikk uten at situasjonen bedret seg i det hele tatt. Tvert i mot har det hele tiden kommet endringer fra operatørene, som gjør at vi som boreentreprenør har fått en tøffere og tøffere situasjon å hanskes med. Nå har ikke dette vært noe spesielt for vår bedrift, da hele næringen snart ligger med ”brukket rygg” om vi ikke snart ser en bedring. De løsninger vi har blitt enige med bedriften om under veis, har kostet både for dere som ansatte og også for Archer som bedrift.
Det kan være enkelt å sitte i ettertid å peke på ting vi ikke burde ha gjort og ting vi burde ha gjort. Det er alltid lettere å spå om fortiden, enn det er å spå om fremtiden.
Så er det mange som er, eller har vært i ressurspoolen i 2015 og som ikke får fylt årsverket sitt. Dere er da alle kjent med at dere kan bli pålagt å jobbe inn skyldige timer i 2016. Dvs. inntil 2 turer eller 336 timer. Dette er timer dere allerede har fått betalt for, da dere som ansatt har mottatt fast mnd. lønn, uten trekk for timer som ikke er jobbet. Det er da ikke urimelig at dere må jobbe inn igjen disse timene. Lønnsplikt skaper arbeidsplikt og arbeidsplikt skaper lønnsplikt. Det vi har blitt enige med bedriften om er som sagt inntil 336 timer, i 2016. En drar ikke med seg timer inn i 2017, men det betyr ikke at dersom en vegrer seg mot utreise når bedriften spør og dermed tror at en slipper å jobbe disse timene av den grunn, vil en bli overrasket. Igjen lønnsplikt skaper arbeidsplikt og arbeidsplikt skaper lønnsplikt og dersom en ikke kan jobbe, risikerer en trekk på lønn. Dette er jo avhengig av at bedriften har tilbudt dere arbeid.

Vi er ikke i mål med oppsigelser og har derfor ikke full oversikt over hvor mange som blir oppsagt og hvor langt tilbake en må ha ansiennitet for å være sikret jobb. Dette varierer jo litt i de ulike stillinger også. For å kunne gjøre krav på en stilling må en ha innehatt stillingen i Archer før (skriftlig kontrakt).
Vi har ennå ikke oversikt over hvilke konsekvenser stoppen på Ekofisk Kilo får, men håper at aktiviteten på Veslefrikk blir så høy at vi slipper flere oppsigelser. Det er likevel slik jeg har vært inne på tidligere, at det er vanskelig å spå om fremtiden.

Vi har tidligere også oppfordret medlemmene med å være varsom med hvilke opplysninger de gir fra seg. Det være seg både i kaffebaren, på medarbeiderskjema og ikke minst til bedriftslegen. En skal også huske på at alle mulige spørreskjema på Facebook og lignende også kan brukes til mye mer en det du trodde.

Ha en riktig fin helg.

Reidar og Raymond.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags