archer@safe.no

Uke info, Uke 38

Er jo ikke mye å skrive hjem om, bare 2 uker fri, kjenner noen som har mye mere.

Dessverre er det ikke så mye positivt å formidle i dag. På SFB har vi som alle kjenner til, fått en faseendring. Dette betyr at vi går fra ca. 90 på total POB til ca. 28. Heldigvis har vi fått noe tilleggs arbeid her som gjør at vi får ha 19 mann om bord, noe som gjør at vi kommer opp i en POB på 57.  Dette betyr igjen at vi har ca. 33 mann overtallig på Statfjord feltet.
Dette hadde kanskje ikke vært så gale om det bare hadde vært Statfjord det gjaldt, men dessverre skjer det litt endringer også på sørfeltet. Gyda går i Idel og skal kun bemannes med få mann og Ula vil gå inn i en modifikasjons status ca. 1.1- 2015. Da blir det bare minimumsbemanning igjen.

Totalt kan vi da i en periode være litt overtallig, anslagsvis 30 – 35 mann i de periodene hvor vi blir hardest rammet. Vi har fått signaler om at permitteringer bare brukes i tilfeller hvor bedriften ser at de ikke har noe alternativ.  Vi har ingen indikasjoner på at dette vil bli med det første, men det har vært diskutert også med fagforeningene.

Det vi har sagt oss villig til å gå med på er; overtallig personell kan bli overført til ressurspool i en periode på inntil 6 mnd. Det skal drøftes med fagforeningene før listen med overføring til RP. gjøres kjent.
De forskjellige feltene rammes litt ulikt, så tidspunktene for overføring vil bli forskjellig fra prosjekt til prosjekt. Statfjord B er den plattformen som først rammes og i løpet av november vil vi vite hvem som må flytte på seg.
Dette er sikker noe som føles tungt og bittert, for de som rammes. Likevel er jeg av den oppfatning at vi er en av de få bedriftene som, tross alt, slipper relativt ”billig” unna Statoil spare iver. La oss håpe det forsetter slik, eller at kundene våre ser at de trenger vår kompetanse i sterkere grad enn de signalene vi har fått til nå.

Det hjelper lite å ringe ned kontoret med spørsmål rundt dette, vi har nå formidlet all informasjon vi har mottatt videre til dere. Navn på de som blir omfattet av dette, vil bli formidlet videre til hver enkelt og foreløpig kjenner heller ikke vi til noen navn.

Det er heller ikke uventet dersom redusert aktivitet på de ulike felter også vises igjen hos de som har støttefunksjoner opp mot vårt arbeid offshore.

Raymond vi i de to kommende uker være alene på kontoret, da Reidar som nevnt tidligere er på ferie. I tilfelle noen ønsker absolutt å snakke med meg, kan de forsøke mobil, men den betjenes kun sporadisk.

Vi har nå også sendt ut T-skjorter og sommer / vinter buffer til alle plattformer. Vi har plukket ut 1 kontaktperson pr plattform, som får i oppgave å distribuere ut effektene til alle våre medlemmer.
Disse personene er varslet med e-post. Vi har ikke sendt ut T-skjorter i størrelsene S og XXXL. Disse får dere ved å fylle ut dette skjema, så blir de sendt hjem til dere.

Ha en fin helg

Reidar og Raymond.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags