archer@safe.no

Uke info, uke 38

Det nærmer seg overtaking av de nye prosjektene vi fikk tildelt tidligere i år. Vi gleder oss til å få nye kollegaer og å bli kjent med de nye arbeidsplassene våre.

Vi utsatte tillitsvalgtkonferansen vår slik at også tillitsvalgte fra de nye prosjektene kunne få være med. Om det er noen som ikke har fått meldt seg på, ta kontakt med klubben snarest, så skal vi se hva vi får til.

Signalene opp mot 2017 er gode og det kan se ut som om det bedrer seg for plattform boring (PB), derimot er det fremdeles vanskelig i PB resten av inneværende år. Det er derfor nødvendig å permittere enda noen på Ekofisk.

Vi har denne uken hatt drøftinger med bedriften vedrørende de som ble permittert på våren i år. Iht. protokoll skulle disse vært begrenset til 12 uker, men det er svært vanskelig å få ansatte tilbake til arbeid, når arbeidet er fullstendig fraværende.
Vi har nå 1 prosjekt som har full bemanning og de resterende er bemannet med minimumsbemanning, selv om vi noen plasser har klart å få inn noe ekstrapersonell.
Vi har på møte med bedriften satt noen klare krav og før ny avtale signeres, skal vi ha avklaring på disse.
De som ble permittert på Tampen, som følge av den enigheten vi har der, har ikke vært en del av diskusjonen denne gangen.
Totalt har vi nå 99 permittert i PB, men tallet kunne lett vært høyere. At det ikke er tilfelle, er at en del har svært lite igjen på årsverket sitt og det er ingen gevinst å permittere disse.

Vi har en enighet med bedriften om at vi i november skal sette oss ned og se på hele bemanningssituasjonen i bedriften. Så håper vi at det frem mot november mnd. har kommet klarhet i noen av de prosjektene vi nå går og venter på.
Gitt signalene i markedet håper vi på at det kan skje mye positivt i tiden fremover.

Vi har også fått henvendelser fra mange medlemmer som har ønsket hjelp. Jeg håper og tror at vi har løst de fleste sakene. Har du en sak som du trenger hjelp med og som ligger innunder fagforeningens felt, ta kontakt så skal vi forsøke å hjelpe.

Ha en fin helg

Reidar og Raymond

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags