archer@safe.no

Uke info, uke 33

En liten smak av sommer denne uken, likevel ikke de store nyheter å komme med.

Vi har kommet frem til enighet med bedriften om permitteringer på Tampen.

De som ønsker å lese protokollen kan sende en e-post til undertegnede, så skal de få den. Vi har ennå ikke fått det lukkede området på hjemmesiden opp å gå og jeg liker ikke å legge ut protokoller på åpnet område.

Vi nærmer oss også en løsning på CRI og BHS og håper ha denne på plass i løpet av dagen. De som ønsker å lese også denne protokollen, skal få se den, men ikke før i neste uke.

Vi har dessverre ennå ikke lagt inn de SAFE medlemmer som kommer over fra Odfjell på e-post listen, så dere må følge med på hjemmesiden frem til dere kommer på e-post listen og får nyhetene sendt på e-post.

 

Vi har også avholdt drøftelsesmøte med bedriften om lønnstillegget for individuelt avlønnete. Det er dessverre ikke større rom for lønnstillegg for denne gruppen, enn det var for tariffert personell. Rammen for oppgjøret blir derfor 0,5% også for denne gruppen.

Vi er likevel enige med bedriften om at vi bør sette oss ned i forkant av neste års forhandlinger for å lage en strategi for det kommende oppgjøret. Det er ikke tvil om at vi i større grad må ha fokus på denne gruppen.

 

I og med at det fortsatt går ut permitteringsvarsel til personell på Tampen, lar jeg noe av det jeg skrev sist uke, stå.

De mest stilte spørsmål er:

 • Jeg er i RP. og er permittert fra den dagen jeg kommer i land fra min siste offshoretur. Er dette riktig?
  • For de som er i RP. ( alle som blir permittert er i RP.) er dere ferdig avspasert den dagen dere kommer i land. Det betyr at bedriften ikke kan sende dere rett ut igjen, da kravet er at dere skal være like lenge hjemme som dere var ute. Et absolutt ufravikelig krav er 1/3 regelen, som du må avspasere før du kan reise ut igjen.
 • Jeg er i RP. Skal jeg ikke avregnes før jeg permitteres?
  • Beregningstidspunktet for RP. følger nå kalenderåret. Det betyr at alle avregnes den 31.12. Dersom dere er permittert, opparbeider dere 4 timer på årsverket pr. dag. Dere opparbeider selvfølgelig ikke skyldige timer når dere er permittert.
 • Jeg har timer til gode etter inngåtte ”stillingsreduksjons avtale” hva skjer med meg?
  • Dersom noen har timer til gode etter denne avtalen, vil bedriften sannsynligvis vente med å permittere deg til du har avspasert disse timene.
 • Jeg nærmer meg årsverket og har kun 1 tur igjen, hva skjer med meg?
  • De som nærmer seg fullt årsverk, vil ikke bli permittert.
 • Vi har også i noen få tilfeller opplevd at NAV ikke har forstått at dere er offshoreansatte i RP. og således ikke har akseptert at alle dager teller med. De hevder dermed at bedriftens lønnsplikt bare skal telles på ”normal arbeidsdager”.
  • Dersom dere skulle oppleve dette er det viktig at dere tar kontakt med bedrift / klubb, slik at dere får benyttet dere av klagefristen. Det er viktig at frister overholdes.

 

 

Ha en fin helg.

Reidar.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags