archer@safe.no

Uke info, uke 32

Litt sen info denne uken, da jeg klarte kunststykket å slette den originale.

Denne uken har det stort sett dreid seg om forhandlinger med bedriften om permitteringer og en utfordring som vi har slitt med i økende grad helt tilbake til 2012. Det dreier seg om CRI personell og hvem som skal være hvor. Nå ser det ut som om det kan bli en permanent løsning på disse utfordringene. Jeg skal komme tilbake til teksten i begge disse protokollene når vi har fått de signert av alle parter.

Det som opptar dere medlemmer nå ser ut til å være spørsmål knyttet til de forestående permisjoner.
Bedriften har startet med å sende ut varsel til en del av de som blir berørt, men ikke alle vil motta varselet før de går i stopp på Statfjord B.

De mest stilte spørsmål er:

 • Jeg er i RP. og er permittert fra den dagen jeg kommer i land fra min siste offshoretur. Er dette riktig?
  • For de som er i RP. ( alle som blir permittert er i RP.) er dere ferdig avspasert den dagen dere kommer i land. Det betyr at bedriften ikke kan sende dere rett ut igjen, da kravet er at dere skal være like lenge hjemme som dere var ute. Et absolutt ufravikelig krav er 1/3 regelen, som du må avspasere før du kan reise ut igjen.
 • Jeg er i RP. Skal jeg ikke avregnes før jeg permitteres?
  • Beregningstidspunktet for RP. følger nå kalenderåret. Det betyr at alle avregnes den 31.12. Dersom dere er permittert opparbeider dere 4 timer på årsverket pr. dag. Dere opparbeider selvfølgelig ikke skyldige timer når dere er permittert.
 • Jeg har timer til gode etter inngåtte ”stillingsreduksjons avtale” hva skjer med meg?
  • Dersom noen har timer til gode etter denne avtalen vil bedriften sannsynligvis vente med å permittere deg til du har avspasert disse timene.
 • Jeg nærmer meg årsverket og har kun 1 tur igjen, hva skjer med meg?
  • De som nærmer seg fullt årsverk, vil ikke bli permittert.
 • Vi har også i noen få tilfeller opplevd at NAV ikke har forstått at dere er offshoreansatte i RP. og således ikke har akseptert at alle dager teller med. De hevder dermed at bedriftens lønnsplikt bare skal telles på ”normal arbeidsdager”.
  • Dersom dere skulle oppleve dette er det viktig at dere tar kontakt med bedrift / klubb, slik at dere får benyttet dere av klagefristen. Det er viktig at frister overholdes.

Husk, Raymond har fremdeles ferie.

Ha en fin helg.

Reidar

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags