archer@safe.no

Uke info, uke 3

Denne uken har først og fremst vært preget av beslutningen om å legge ned Engineering offshore avdeling. Dvs. at alle ansatte i denne avdelingen vil bli innkalt til 15.1 møter, noe som allerede er godt i gang. Det vil bli opprettet 5 til 6 nye stillinger onshore, som vil bli tilpasset dagens markedssituasjon. Det betyr at disse stillingene medfører arbeid på kontoret, enten i Bergen eller Stavanger med planlegging av nye jobber. Videre skal de følge opp arbeidet offshore og tilslutt være med på sluttdokumentasjonen. Bedriften oppfordrer alle som p.t. er ansatt i Engineerings avdelingen offshore til å søke på disse jobbene. En kan ikke kreve fortrinn til de nye stillingene, da det er jobber i 2 forskjellige selskaper. Offshore ansatte er ansatt i Archer AS og onshore ansatte er ansatt i Archer Norge AS. Dersom en blir ansatt i de nye stillingene vil en få med seg bedriftsansiennitet, da det er samme konsern.
De som ikke blir ansatt i de nye stillingene kan kreve jobb i PB for stillinger de innehar kvalifikasjon til. Det vil da være ansiennitet som vil være utslagsgivende.

Også denne uken har det vært spørsmål fra havet om Weatherford og dekkstillinger. Vi har nå fått dato for forhandlingsmøte med bedriften og NR. Vi skal møtes på onsdag 25. jan, så får vi se hva som skjer ut i fra det.

De fleste skal nå ha fått beregningene for timene i RP i 2016. Vi har en uenighet med bedriften om hvordan en skal beregne timer. Dette gjelder de som har blitt syk og sendt i land i forbindelse med en planlagt offshoretur. Klubben mener at så lenge en er i RP opptjener en ikke fritid på samme måte som de som er på fast skift. Vi mener derfor at mannskap som blir sendt hjem grunnet sykdom eller skade og som fortsatt er sykemeldt etter planlagt hjemkomst, skal godgjøres 4 timer pr. dag frem til en er friskmeldt, gjeldene fra planlagt hjemkomst.

Det kan derfor være noen som har fått beskjed fra bedriften om at dette kan få innvirkning på timene deres.
Så er det noen som ikke har jobbet 1460 timer, men mer en 1292 (1460 – 168 fritur), disse timene blir utbetalt som normal timer, da det kan likestilles med at en ikke har fått tatt ut fri turen sin. Da sier protokollen at de skal betales tilbake, med samme sats som trekket.

 

Så finnes det flere scenarier og noen vil medføre at bedriften kan overføre inntil 84 timer fra 2016 til 2017. Jeg skal gi noen eksempler og så må hver enkelt ta kontakt om de mener at deres beregning ikke stemmer.

Eks 1:” Ole” har jobbet for lite i 2015 og hadde med seg 300 minustimer inn i 2016. I 2016 har han jobbet 1560 timer. Bedriften kan da ikke overføre noen timer til 2017.

Eks 2:” Ole” har jobbet for lite i 2015 og hadde med seg 300 minustimer inn i 2016. I 2016 har han jobbet 1460 timer. Bedriften kan da ikke overføre noen timer til 2017.

Eks 3:” Ole” har jobbet for lite i 2015 og hadde med seg 300 minustimer inn i 2016. I 2016 har han jobbet 1360 timer. Bedriften kan da overføre 84 timer til 2017.

Det finnes utallige scenarier og dersom dere er i tvil, ta kontakt, så skal vi se på det.

 

Ha en fin helg

Raymond og Reidar

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags