archer@safe.no

Uke info, uke 28

Boring
Etter at Archer forrige måned dessverre måtte gå til oppsigelse av 65 ansatte innen plattform boring, har vi fått veldig mange spørsmål/henvendelser om framtidsutsiktene mm. Til dette kan vi bare si at vi fortsatt er optimistiske, men dersom markedet ikke snart snur og oppstarten på fremtidige prosjekter drøyer, så vil det være fare for at Archer må gå til ytterlige oppsigelser. Det er akkurat like vanskelig for oss å spå om fremtiden, som for dere. Så helt til det evt. kommer negative nyheter, velger vi å være positive.

Til de av dere som har mottatt oppsigelse og med på 17,3 % ordningen, kan jeg informere om følgende: Ordningen gjelder fortsatt, den gikk kort fortalt ut på å gå 17,3 % ned i stilling i 8 mnd. mot at man fikk en offshore tur fri (2 uke). Bedriften har styringsrett på når dere skal ta ut fri (dere kan alltid komme med ønsker). Dersom bedriften ønsker det, så kan de be dere ta ut opptjent fri i oppsigelsestiden deres. De av dere som har 1 mnd. oppsigelsestid har da vært med på ordningen i 4 mnd. (apr-mai-jun-jul), det vil si dere kun har opparbeidet dere 1 uke fri. Dersom dere allerede har tatt ut fri turen deres er alt i orden (dere vil ikke bli trukket i lønn for siste uken). De av dere som ikke har tatt ut opparbeidet fri, vil få dette utbetalt i normal time lønn etter en individuell avregning.

Engineering
Vi var denne uken i nytt drøftelsesmøte ang. Engineering avd. (24 ansatte offshore). Som nevnt i forrige uke info ser bedriften for seg en utnyttelse på ca. 14 personer i tiden fremover, noe som tilsier 10 personer i overtallighet. Vi ble enig om at ingen endring skjer ila juli mnd. og at vi skulle gå hvert til vårt å tenke «smarte» løsninger for Engineering avd. Det er pr. nå ikke satt opp nytt møte, vi kommer tilbake med mer info så snart vi vet noe mer.

Tillitsvalgt konferanse 11-13.sep 2015
Dersom du er tillitsvalgt på ditt skift og enda ikke er påmeldt til årets TV konferanse, gjør dette nå. Les mer her

YS fordel
Gjensidige bank satt 30.juni igjen ned renten for YS-medlemmer. Les mer her

Ferietid
Det er nå sommertid noe som betyr at både Raymond og Reidar tidvis er borte fra kontoret. En av oss vil alltid forsøke å svare dere, vi ønsker at dere fortrinnsvis tar kontakt med oss på vår klubb e-post: safe@safeiarcher.no

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god helg.
Sommer hilsen fra
Raymond og Reidar

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags