archer@safe.no

Uke info, uke 27

Det har vært etterlyst info om situasjonen vi er i, etter at bedriften varslet oppsigelser. Det er fremdeles mye som ikke er avklart ennå, men informasjonen under er den kunnskap vi sitter inne med nå:

Grunnlaget til oppsigelsene som vi har fått fra bedriften i drøftelsene er følgende:

 

 

Bedriften har sendt inn melding til NAV med oppsigelser på inntil 230 personer i perioden juli-desember. Dette betyr ikke at vi må si opp så mange, men om arbeid blir utsatt og når 17.3% reduksjonen utgår kan vi komme i den situasjonen at totalt 230 personer blir oppsagt i perioden juli-desember innen boring og brønnservice i verste fall.

Vi håper selvfølgelig at vi skal slippe å måtte gå til flere oppsigelser, men slik situasjonen er i dag, ser vi at prosjekter stadig blir utsatt, og operatørene ønsker mindre bemanning.


Det var i går nye drøftelse møter.

Gårsdagens drøftelse møte gjaldt engineering offshore.

Vi er totalt 24 personer i denne avdelingen. 10 av disse har vært i permisjon det siste halve året, med noen kortere avbrekk for enkelte. Bedriften ser for seg en utnyttelse på ca. 14 personer i tiden fremover, noe som tilsier 10 personer i overtallighet. Samtidig har vi anbud ute til store verdier. Avhengig av hvor mye vi får omsatt i arbeid av dette, vil være med på å bestemme om vi må gå til oppsigelser.

Det ble også foreslått rullerende permisjon ved å ta ut de som har vert i arbeid ut i permisjon samt sluttpakker som vi har hatt tidligere. Dette lovet bedriften å se på.

Vi vil også opplyse at det er mulig å fortsette medlemskapet og forsikringene for dem som er oppsagt.

Mvh
Reidar og Raymond.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags