archer@safe.no

Uke info, uke 24

Gammelt nytt, men likevel noe som vekker følelser. Noen stillingskategorier er meget fornøyd, mens andre tvert i mot er meget misfornøyd. Det er dessverre ikke mulig å gjøre alle til lags og de vi ikke vant frem med i år, får vi prioritere ved neste korsvei.

Vi skal ha mnd. møte med bedriften  26. juni. Dersom dere har saker dere ønsker vi skal ta opp i dette møtet, må dere snarest ta kontakt.

De som følger med i media har sannsynligvis også fått med seg at det foreligger forslag fra regjeringen om endringer av AML. Dette er ikke til fordel for arbeidstakerne, med ett unntak, kanskje. Regjeringen foreslår å øke aldersgrensen i AML fra 70 til 75 år. Dette ser vi meget positivt på, for de som har helse og lyst til å for sette i arbeid utover 70.

I vår bedrift har ledelsen et ønske om at det skal være tvungen pensjonsalder ved 67 år. Det er et forslag som vi i klubben ikke støtter.

Likevel ser vi at de fleste forslag fra regjeringen om AML, krever en samlet og sterk fagforening som kjemper for å ivareta arbeidstakernes opparbeidede rettigheter. Vi er klar for å kjempe.

Invitasjon til årets tillitsvalgt konferanse er nå lagt utpå hjemmesiden vår og det er på tide å melde seg på. Det blir i år også tur til Kiel med Color Line. Vi satser i år på å arrangere et tillitsvalgt kurs og har reservert Tellef Hansen fra De facto, som foreleser. Konferansen starter på Kielfergen 5. september kl.11:00 og avsluttes ved Kielfergens ankomst til Oslo  7. september kl. 10:00. Vi håper alle tillitsvalgte har mulighet til å delta, men dersom den TV på ditt skift ikke har mulighet, velg en vara å sende i dennes plass.

Det er også stor aktivitet på klubbkontoret og vi er i gang med bestilling av nye T-skjorter, som vil bli sendt ut i havet så snart vi får dem.

Medlemmene er også flink til å ta kontakt med saker de trenger hjelp til. Nå er det langt fra alle sakene som er like hyggelige eller lette å ordne opp i. De fleste er likevel av en slik karakter at vi, etter dialog med bedriften kommer frem til gode løsninger. Så får vi heller kjempe litt ekstra for å løse også de vanskelige sakene.

Til slutt et lite ønske fra oss på klubbkontoret. Det nærmer seg sommer og båt for mange, vær flink å bruke redningsvest og til de som holder på med maling av hus og lignende, bruk verneutstyr og sikring slik at vi slipper å besøke dere på sykehus eller det som verre er.

Vær også flink til å bruke helseforsikringen i forebyggende øyemed.

 

Ha en fin helg.

Hilsen Reidar og Raymond.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags