archer@safe.no

Uke info, uke 20

 

Det blir en enkel uke info denne uke. Mai er en måned med mange fridager og i år har det vært mange inneklemte. Dette betyr at for de som ikke jobber i Nordsjøen og må nyte de fridagene de har til rådighet, har det så langt vært en oppstykket mai mnd.

Det meste går i VOD fra KCAD og Odfjell drilling. Det var i starten av denne uken møte med representanter fra Archer og Odfjell bedrift og klubber om VOD for Grane.

Det er enighet om at personell knyttet til landorganisasjonen i Odfjell ikke er omfattet av VOD.
Det er også enighet om at offshore personellet på Grane er omfattet av VOD.

Det gjenstår mindre detaljer før vi er enige om en protokoll.

 

Som kjent har bransjen og spesielt boring vært gjennom noen tøffe år og da vi overtok plattformer i 2016 var det flere av våre nye kollegaer som ble rammet av permitteringer. Dette skyldes selvfølgelig at den nevnte krisen i bransjen rammet og spesielt Archer som bedrift. Dette fordi de fleste av de prosjektene som vi hadde og fikk i 2016 «runden», var prosjekter i vedlikehold (fase3). Dette medførte en grunnbemanning på 4 mann pr. skift.

Vi overtar nå i 2018, 4 fullt operative rigger med et langt boreprogram. Det betyr at vi trenger hver mann og det ser ut som om det vil bli en meget liten «turnover», da vi trenger kjente mannskaper på de ulike prosjektene.

Situasjonen fra 2016 er altså snudd fullstendig på hodet og vi sitter nå med en portefølje som har lang horisont og jobbsikkerhet for Archer ansatte.

Kanskje i motsetning til flyterigg markedet, som ser ut til å være preget av korte kontrakter med bruk av mange midlertidig ansatte.

 

Vi håper derfor at flest mulig av våre nye medarbeidere velger en sikker og langvarig jobb i Archer og ser frem til å møte våre nye kollegaer.

 

Til slutt håper vi at de av dere som er hjemme, vil nyte de siste fridagene i mai. SAFE i Archer ønske alle sine medlemmer en riktig god pinse.

 

Raymond & Reidar.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags