archer@safe.no

Uke info, uke 2

Håper året som kommer inneholder mange positive overraskelser, og at de utfordringer vi ser i bransjen snur.

Dere har alle (forhåpentligvis) mottatt et brev fra bedriften, ved Gard Lunde. Jeg synes at Gard på en god måte oppsummerer de tiltak som dere alle har vært med på i disse vanskelige tider. Som Gard skriver, har de fleste vært med å bidra, om ikke de selv er direkte berørt, så i alle fall slik at dere bidrar med god og positiv omtale. Det har ikke vært lett å skulle møte de nedskjæringer som vi har vært gjennom, uten at noen i PB offshore har blitt oppsagt.

Nå håper jeg at dette er det siste tiltaket som vi må iverksette, men forslaget kom også fra flere av dere offshore. Det at det nå er 40 stk. som blir tilbudt halv stilling, er med på å redde 20 arbeidsplasser. Denne gangen er det de med lavest ansiennitet som må ta belastningen, men som Gard skrev, ingen som ble ansatt før mars 2013.
For de som nå blir rammet og som aksepterer tilbudet, har dere rett på halv arbeidsledighetstrygd. De økonomiske følgende av tiltaket vil dermed forhåpentligvis ikke bli så stor.
Om noen av dere som likevel rammes slik at det får store sosiale konsekvenser, ta kontakt med klubben straks, så skal vi se om vi kan hjelpe dere.

Vi har også erfart at det å møte sitt lokale NAV kontor ikke alltid er like enkelt. Dette erfarte vi etter permitteringene i Engineering og bedriften har gjort tiltak for å bedre de utfordringene som har dukket opp. Der hvor det lokale NAV kontoret ønsker, vil det bli sendt med et skriv. Forhåpentligvis vil dette gjøre det lettere for hver enkelt.
Vi vil også sørge for at bedriften gjør de samme tiltak opp mot de i PB som nå må gå ned i 50% stilling.

Om noen av dere som blir rammet av dette, har spørsmål opp mot arbeid for andre og lignende ting, ta kontakt, så skal vi forsøke å bidra med det vi kan.

Så et lite hjertesukk fra en av våre lønnsmedarbeidere. Om alle hadde skrevet utenpå konvolutten hvilket prosjekt/rigg de jobbet for, når de sender inn RR, så hadde det vært mye lettere å få RR frem til rett person. Kanskje du til og med slipper å vente så lenge på utbetalingene, når RR ikke havner i feil bunke.

 

Ha en fin helg.

Reidar og Raymond.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags