archer@safe.no

Uke info, uke 11

Lønnsoppgjør og bonus.
Lønnsoppgjøret i frontfagene startet denne uken. Arbeidsgiverne er igjen på banen med svartmaling av norsk arbeidsliv og framtidsutsikter.
Dessverre  gjenspeiles ikke dette hos våre ledere i de største bedriftene. Statoil -ledelsen bevilger seg skyhøye bonuser og lønnstillegg, samtidig som de maner til moderasjon.
Hvor er logikken, er det bare vanlige lønnsmottakere som skal bære byrden? Særlig ser vi dette opp mot oss som offshorearbeidere.
De bruker alle midler for å svartmale og selvfølgelig skitne spill, for å få opinionen mot oss som gruppe.
Tenker da på utspillet om å ta bort gratis kaffe ved utreise. Selvfølgelig en ”fillesak” som ikke har stor betydning verken for min eller din lommebok og heller ikke utgjør de store beløp for operatør selskapene, men en utmerket sak for å få alle andre til å syntes den norske offshorearbeider er en sytebøtte.

Videre viser DNB sin arroganse ved å gi fullstendig  blaffen i sine kunders mening og laste alle merkostnader ved strykning av egenkapitalen over på sine kunder.
På samme måte som Norge har et overskudd på sin handelsbalanse, har DNB et overskudd på sin rentemargin.
Forskjellen mellom overskuddet til Norge og DNB sitt renteoverskudd, er at vi som arbeidstakere får ta del i handelsoverskuddet, da dette er en del av lønnsforhandlingene.
Nå var dette en meget forenklet forklaring, men prinsippene er de samme.
SAFE i Archer er kunde i DNB, men vil nå ta sitt kundeforhold opp til diskusjon.

Rettsak om pensjon.
Første runde i rettsaken om pensjon er nå ferdig og nå er det bare å vente på resultatet. Tilbakemeldingene fra tilhørere i rettssalen gir SAFE , IE og deres advokater, gode skussmål og vi håper at dette gjenspeiles i dommen.

Klubbkontor.
Vi har fremdeles mange henvendelser fra medlemmer, som ønsker hjelp til forskjellige ting. Vi hjelper til så langt vi kan og det er meget hyggelig at medlemmene tar kontakt.
Det er likevel ikke alltid vi kan svare på kontortelefonen, men dersom du ringer mobilen kan vi se hvem som har ringt og vil ta kontakt så snart vi kan.

Ha en riktig fin helg.

Reidar og Raymond.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags