archer@safe.no

Uke info, uke 11-15

Som noen av dere sikkert har fått med seg, er det noen som har gått til avisen og klaget sin nød over arbeidstids / lønn reduksjonen som vi fikk til i slutten av februar.
Det jeg gir uttrykk for her er mine og ikke SAFE i Archer sine meninger. Jeg har i de siste dagene blitt oppringt og har svart på spørsmål om den avtalen vi inngikk og som ser ut til å ha reddet 150 arbeidsplasser. Det som er helt sikkert er at de 65 personene som hadde vært inne til 15.1 møte og som fikk beskjed om at oppsigelsene ville bli sendt i posten den 28. februar, men som i stedet for oppsigelsen fikk en tlf. fra bedriften med beskjed om at jobben nå var sikret, de hører vi ikke mye om.

I stede er det noen som har valgt å løfte uenigheten ut i det åpne rom, ved å gå til pressen.
Dette får meg til å stille spørsmålet: Hva har endret seg etter at de stemte? Avtalen er bedre enn det som var ute til avstemning, alle fikk et valg og alle tok et valg. At en eller to, for jeg har ingen grunn til å tro at det er flere, tolket ut fra de henvendelser vi har fått til klubbkontoret, skal gå offentlig ut å skape misnøye og uro, bunner da kun i misunnelse.

Dersom det finnes en eller to der ute som virkelig har havnet i uoverkommelige problemer som følge av at de stemte «feil», finner jeg det rart at de ikke har tatt kontakt med klubb eller bedrift, for å komme frem til løsninger.

Jeg finner det utrolig trist at noen få skal klare å lage en unik og positiv handling om til en negativ sak i media. Jeg er fremdeles stolt av at dere stilte opp og så har jeg full respekt for de som i utgangspunktet, av ulike årsaker sa nei. Jeg skulle gjerne ha kommet frem til løsninger som gjorde at alle måtte være med og jeg står fullt inne for tanken «alle for en, en for alle», men det finnes alltid unntak.

Som klubb jobber vi for å ivareta alles interesser, både kollektivt gjennom tariffavtalen, men også individuelt der hver enkelt trenger det. Det er ikke alltid at bedriften har rett i sin tolkning av tariffavtalen, men dette gjelder begge veier.

Klubben sine interesser er på de fleste områder, sammenfallende med bedriftene sine. Vi vil at alle skal ha en trygg og sikker arbeidsplass. Da må vi sikre oss at vi har en bærekraftig bedrift og hos en bedrift som Archer hvor den ansatte er den største verdien i selskapet, må vi ta vare på hverandre. Vi må sikre oss at vi jobber trygt, at vi trives på jobb, at vi er minst like hel når vi reiser hjem, som vi var når vi reiste ut. Vi må også sikre at bedriften tjener penger. Hvordan skal vi ellers diskutere det ene prinsippet som vi hvert år er uenige om. Når lønnsforhandlingene dras i gang, er det fordelingen av overskuddet vi er uenige om. For å kunne ta del i dette, må vi også være med å bidra til at det blir et overskudd. Det har dere i Archer vært flinke med og når dere i tillegg er med og bidrar i de vanskelige tidene, gjør det meg varm i hjertet og jeg føler en sterk tilhørighet.
La oss bygge videre på dette, så tar vi «oppvasken» internt og ikke i media.

Dette var litt av mine tanker og jeg beklager om jeg støter noen med dette, men igjen, hvorfor løse interne saker i media?

Igjen vil jeg minne om årsmøte.
Husk at nå er det meget viktig å stille opp i de organer som har noe de skulle ha sagt. Årsmøte er klubbens høyeste organ, så her er tillitsvalgtes mulighet til å gi klare tilbakemeldinger. Les mer om årsmøte her

Nå har jeg ikke skrevet noe om hva vi ellers jobber med i klubben. Det er jo mange saker, men vi har en god dialog med bedriften og klarer å få fornuftige løsninger på de fleste områder.
SAFE avholdt på tirsdag 10. mars tariffkonferanse. Selv om næringen vår ikke går så det griner, har vi også i år et lønnskrav. NR forhandlingene finner i år sted i Stavanger  20. – 21. mai. Årets oppgjør er et mellomoppgjør så det er ikke mulig å komme med krav om endrede stillingsinnplasseringer osv.

Ha en fin helg.

Reidar og Raymond

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags