archer@safe.no

Uke 25 info

Crewsamiling for Ekofisk.
Tirsdag 4.juni arrangerte bedriften først av i alt to crewsamlinger for ansatte på Ekofisk. SAFE deltok på crewsamlingen, vi hadde en fantastisk innholdsrik dag hvor også været viste seg fra sin beste side. Den faglige delen varte i ca.3 timer, deretter gikk turen til Finnøy i Ryfylke. Neste samling er på tirsdag 25.juni, håper vi ses der.

Skiftordning Veslefrikk.
For en tid tilbake ble vi kjent med at bedriften ønsket å endre skiftordningen på Veslefrikk A og B. På det tidspunkt gjorde vi bedriften oppmerksom på at i henhold til tariffavtalens § 3.5 skal den nærmere daglige arbeidstidsordning avtales mellom partene om bord. Det vil med bakgrunn i dette, være naturlig å innkalle fagforeningene med tanke på en forsvarlig prosess for å komme frem til en skiftordning. Vi registrer at bedriften allerede ensidig har endret skiftordning på VFA og VFB. På bakgrunn av dette ba vi bedriften umiddelbart om møte. Samtidig informerte vi bedriten om at vår forventning er at den planlagte skiftendringen på VFB settes på hold til eventuelt etter møtet. Møte ble avholdt fredag 7. juni. I denne saken har vi dialog med Industri Energi, og begge fagforeningene har samme standpunkt i denne saken. Vi synes at det er beklagelig at bedriften ikke tar hensyn til tariffavtalen på dette punkt. Dette er også et brudd på Hovedavtalens § 5.5 Drøftelser og møter vedrørende forhold ved bedriften.
12 månedslønninger for landansatte.

Vi registrerer at bedriften har gjennomført endringer på månedslønningene til alle landansatte. Vi er uenige med bedriften om at månedslønnen skal endres og er klare til å eventuelt gå videre med denne saken om vi ikke kommer til enighet lokalt. Det jobbes også med å finne en enighet om de som ble ansatt etter 1/7/13 og som bedriften mener kun skal ha ½ månedslønn. Vi beklager ovenfor dem det gjelder at saken drar slik ut.

Ny direktør i Archer.
Archer har informert om at direktør Kjetil Bjørnson har sagt opp sin stilling. John Lechner vil overta hans stilling fra 1. august. Bjørnson har vært i selskapet siden 2005, og har de siste årene ledet Archer. Klubben har hatt et veldig godt forhold til han, og vi synes det er beklagelig at han nå har bestemt seg for å slutte. Selv om det er noen uker til hans avgang, vil jeg likevel benytte anledningen til å takke han for samarbeidet vi har hatt, og ønske han lykke til med nye utfordringer i en helt annen bransje. Etterfølgeren, John Lechner er amerikaner, men har tidligere arbeidet og bodd i Stavanger i 6 år, noe vi ser på som positivt da han mest sannsynlig har fått en del kunnskap om norsk kultur og bedriftsdemokrati.

Måltid ved venting på heliport.
De siste ukene har det vært en del venting på heliport grunnet tåke. Et tilbakevendende spørsmål er hva man har rett på i diett, og om man må legge frem kvittering.
Utdrag fra tariffavtalen 13.2
Dersom helikopteravgangen til feltet blir forskjøvet to timer ut over planlagt avgang, har en rett til et måltid til en verdi av kr. 125,-. For hver fjerde ventetime i heliport ut over dette har en rett på et måltid til en verdi av kr. 175,-. Etter en sammenhengende venteperiode på utreisestedet på maksimum 10 timer etter planlagt helikopteravgang, bør den ansatte få hvile på dertil egnet sted.
Betydningen av teksten måltid til en verdi av…… er at man kan bli servert et måltid til en verdi av…….eller man kan kjøpe den selv. Kjøper man måltidet selv, må man faktisk dokumentere at man har gjort det, altså legge frem kvittering.

Pique skjorter.
Dere har vært flinke til å bestille klubb pique skjortene, de av dere som ikke har bestilt enda kan gjøre dette via linken under. Pique skjortene bli sendt hjem til hvert enkelt, og kun en til hver. Les mer om Pique skjortene her


Tillitsvalgt konferansen.

Tidligere denne uken ble det lagt ut info om SAFE i Archer sin årlige tillitsvalgt konferanse. Dersom du er tillitsvalgt og ikke har anldening til å møte, kan din vara stille i ditt fravær. Les mer om TV konferansen her

Det var alt for denne gang, ønsker alle en strålende helg.
 
Hilsen klubbkontoret
Raymond
 
“Vi jobber for et rettferdig arbeidsliv for ansatte i Archer
Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags