archer@safe.no

Litt avklaring rundt gårsdagens børsmelding.

Jeg ble i den forbindelse oppringt og intervjuet av sysla.no

Det fremstilt i intervjuet, som om Archer har sendt oppsigelse på tilsammen 210 ansatte.

Dette medfører ikke riktighet og er nok bare journalistens måte å fremstille dette på.

Fakta er, som vi skrev i uke info, uke 27.  Archer har sendt varsel om masseoppsigelse til NAV på inntil 230 personer. Det endte i første omgang med oppsigelse av 65 personer, hvorav de fleste hadde sin siste arbeidsdag hos Archer i går den 31. Juli.

 

Klubbene har ikke lagt skjul på at det må komme en bedring i markedet, for at vi skal unngå ytterlige oppsigelser. Gårsdagens børsmelding bare bekrefter dette.
Da vi gikk med på en stillingsreduksjons avtale, reddet vi 150 stillinger. Det er enkel matematikk å regne ut hva som skjer, dersom vi ikke får en bedring i markedet før denne avtalen utløper.

Det er også reist spørsmål om hvor langt tilbake en måtte ha ansiennitet, for å være sikker i den siste runden. I den runden som nå er gjennomført måtte en ha ansettelse før januar 2012, for ikke å bli berørt.

Det er også reist spørsmål med videre saksgang. Vi er fremdeles optimister og tror og håper at det kommer oppdrag, som gjør at vi slipper flere oppsigelser.
Om det likevel skulle bli nødvendig med flere runder med oppsigelser, har SAFE i Archer fremdeles samme standpunkt som ved den siste runden. Sist inn, først ut, så får vi ta det derfra.

Det er også kommet kritikk mot oss på klubbkontoret at vi ikke gir ut informasjon og at denne kommer fra andre selskaper som NAD.
Når bedriften kaller inn fagforeningene til drøftelsesmøte, går vi ikke ut og informerer om dette. Det ligger i navnet på møtet, hva som foregår. Vi drøfter alternativer til oppsigelse, antall osv. Det sier seg selv at vi ikke kan informere om dette.
At det finnes ”bedrevitere” i andre selskaper som mener at de har plikt og rett til å gå ut å informere om bedriftsinterne Archer saker, får disse ”bedreviterne”, eller verdensmestrene, som jeg velger å kalle dem, stå inne for selv.

Håper dette var litt avklarende, i forhold til gårsdagens børsmelding og som jeg skrev i går. Alt dette er kjent fra tidligere og således ikke noe nytt.

Vi får håpe det skjer noe som kan øke sysselsettingen vår i den nærmeste fremtid.

 

Mvh.

Reidar.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags