archer@safe.no

Lite givende lønnsforhandlinger

2 dager med forhandlinger endte i natt med brudd. Dette var frustrerende da vi stilte i forhandlingene med et håp om å vise rimelig med moderasjon og fremme tekst krav i tariffavtalen som ikke ville kostet.

Vi har jo fått klare tilbakemeldinger fra havet om at kjøpekraften i år må forsvares. Alle på tariff hadde i 2015 en reallønnsnedgang og dette kunne ikke skje i år igjen. Dessuten vet vi at eiere og ledelse i mange selskaper tar ut store utbytter og bonuser. Dette kan vanskelig forsvares med reallønnsnedgang for våre medlemmer.

Vi har stor forståelse for situasjonen enkelte bedrifter er i og tenker selvfølgelig på de av våre kollegaer som frem til nå har mistet jobben. Det betyr ikke at vi skal slutte å bry oss om dem som fremdeles er i jobb og som har forpliktelser de skal dekke i hverdagen, de også. Det er derfor, etter undertegnede mening, en skam når vi blir møtt med krav om å endre tariffestede ting som vi tidligere er blitt enig om og som har vært en del av lønnsoppgjørene i tidligere år. Jeg tror at arbeidsgiverne våre tar feil når de tror at medlemmene våre ikke er villig til å kjempe for opparbeidede rettigheter. Vi er villig til å stå opp og ta kampen for tariffavtalen vår og det skal vi gjøre.

Nå vil vanlige prosedyrer bli fulgt videre og alle som er ansatt hos oss har vært med på dette tidligere ”Same procedures as last year”.
Så får vi avvente og se hva meklingsmannen kan være med å bidra med.

Reidar

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags