archer@safe.no

Info på 2015 siste dag.

Det er ikke så mye nytt å komme med på årets siste dag. Jeg vil derfor bruke infoen til å oppsummere litt av året. Det er likevel ikke mulig å få med alt, da dette året har vært det travleste året i min tid som klubbleder.
2014 sluttet med tøffe forhandlinger rundt permittering av engineering offshorepersonell. Etter det har det stort sett gått i drøftelser om hvordan vi kan spare kostnader, uten at vi rammer de ansatte hardt.
Vi startet med en historisk løsning, som til syvende og sist ikke hjalp, men det visste vi ikke da. En stor del av de offshoreansatte gikk med på å redusere arbeidstiden sin med 17,3% og dermed også lønnen med samme beløp, i en 8 mnd. periode. Det er lett å være etterpåklok å si at dette burde vi ikke gjort, men med de data som var tilgjengelig da avtalen ble fremforhandlet, var det et godt alternativ. Det har kommet mange tilbakemeldinger under og etter ordningen, men en ting er sikkert. Vi holdt ca. 150 mann i arbeid i 8 mnd. og det må bety noe, i alle fall for de som var direkte berørt. Uansett er jeg stolt av at jeg jobber i en bedrift hvor de ansatte tar vare på hverandre.

Det er inngått mange avtaler i løpet av året som gikk, men alle er innenfor tariffavtalen og inngått i et forsøk på å holde folk i arbeid. Noen vil mene at ”vi som sitter inne” på land uansett kommer lett fra det og ikke blir rammet av tiltakene vi lager avtale om. De har kanskje rett i noe, men både nestleder og klubbleder har forsøkt å være tilgjengelig både på dag og kveldstid, i helger og helligdager.  Vi forsøker å komme med informasjon til dere så snart denne tilfaller oss. Vi håper at vi når ut, selv om noe av det vi har lagt ut ikke har blitt like godt mottatt. Dette må også vi tar lærdom av og bli bedre på.

Jeg skulle ønske at jeg hadde positive nyheter å meddele dere, men foreløpig ser nedturen ut til å fortsette.
Det er likevel godt å se at når operatøren stiller beinharde krav, har vi de beste medarbeidere som klarer å levere.
http://offshore.no/sak/63849_jobber_35_prosent_raskere

Igjen er jeg sikker på at i alle fall de offshoreansatte i Archer er de beste.

Igjen vil jeg avslutte med det jeg startet med: TAKK FOR DEG GAMLE, DERE FORTJENER ROS.

Så vil jeg ønske alle som dessverre har mistet jobben hos oss i Archer, lykke til i året som kommer og håper dere er tilbake hos oss om ikke for lenge.

Med hilsen Raymond og Reidar.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags