archer@safe.no

Ukes info, uke 23

Det har vært noen henvendelser til SAFE i Archer med spørsmål om brudd, mekling, konflikt osv.

SAFE og IE tok begge brudd under årets lønnsforhandlinger. Grunnen til at SAFE tok brudd (som er det jeg vet noe om) er skamtilbudet som kom fra NR. De var villig til å gi oss et lønnstillegg dersom vi tok ”pengene” fra en annen plass i tariffavtalen vår. Det er dette vi har snakket om i lengre tid nå, i alle fall blant tillitsvalgte, vi må stå opp for å forsvare tariffavtalen vår.
Det at vi tok brudd i forhandlingene, betyr at vi må mekle hos riksmeklingsmannen før vi eventuelt tar noen ut i konflikt eller streik, for å si det slik.
Vi vet at meklingsmannen i utgangspunktet forholder seg til ”frontfagene” som vi vet gav et resultat på 2,4%. Vi forventer at han for vårt område også legger disse føringene i bunnen av en mekling. Så får meklingen vise vei og være med på å bestemme om det blir streik på vårt område. Vi vet at SAFE har varslet plassoppsigelse på alle SAFE medlemmer, men foreløpig ikke plassfratredelse på noen. Det vil bli bestemt under forhandlingene hvilke plattformer som eventuelt tas ut i streik.
Så en liten ting, det er ikke mulig å melde seg inn eller ut av SAFE så lenge en plassoppsigelse er sendt. Endringer i medlemskapet må avstå til etter at lønnsoppgjøret er i havn.

Hjemmesiden begynner å ta form, men vi har ennå ikke fått på plass varsling når vi legger ut nyheter, slik som vi hadde det på den ”gamle” siden. Vi jobber med saken og vi oppdaterer også de mangler og feil som vi blir gjort oppmerksom på. Dersom du har forslag, ris eller ros, send det til safe@safeiarcher.no

Selv om det er sommertid og mange er på ferie har vi mye å stri med. Mange medlemmer har kommet til oss, enten fordi de mener seg permittert på feilt grunnlag, eller andre utfordringer i jobben. Vi skal ikke stikke under en stol at vi ikke er enige med bedriften i alt de foretar seg. Det er også sånn at bedriften lover oss forskjellige ting, men det lar vente på seg. Dette vanskeliggjør arbeidet vårt og er til tider svært frustrerende.
Vi jobber hardt med enkelt saker og håper å få til løsninger på de fleste. Dersom du har en ting du ønsker hjelp med, ta kontakt på safe@safeiarcher.no

Som de fleste sikkert har fått med seg er tidene hvor bedriften var samlet, slutt. Vi er nå spredt utover flere lokasjoner. Drift og Engineering sitter i det nye bygget på Stangeland. Finans, management og lønn sitter sammen med IE i Løkkeveien. Reidar sitter på Archer sitt kontor på Kokstad og Raymond sitter fra og med tirsdag i neste uke på hjemmekontor. Grunnen til dette forklarte jeg i forrige uke info.

Ha en fin helg

Reidar og Raymond.

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 28

Sommertid: Det virker som det fremdeles er sommertid, selv om været på Vestlandet ikke bærer …

TV konferanse 16.-18.sep.2024

SAFE i Archer arrangerer tillitsvalgt konferansen på Kielfergen, Oslo-Kiel tur/retur.Vi oppfordrer på det sterkeste alle …

Ukeinfo, uke 27

Sommertid: Det er absolutt sommertid, selv om været på vestlandet ikke bærer preg av det.Handover …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags