archer@safe.no

Tilbake på jobb

Først og fremst er jeg meget fornøyd med at vi i Archer har helseforsikring. Denne har vært til stor nytte for meg og har sikret meg rask behandling. Noe som selvfølgelig er bra når en først har oppdaget sykdommen.
En ting jeg oppdaget underveis er, det lønner seg å være «proaktiv» og ta kontakt med forsikringsselskapet, dersom det går lenger tid enn en hadde forventet. Med det mener jeg at dersom det går en uke og du ikke hører noe fra forsikringsselskapet, ta kontakt, misforståelser oppstår også her.

Som mange av dere har fått med seg, har jeg vært inne og foretatt en «bypass» operasjon. Operasjonen gikk helt fint og jeg kan ikke få rost Feiring klinikken nok. Det var en helt fantastisk plass, som kan anbefales på det varmeste.

Så tilbake til mine tanker rundt sykdommen. Jeg var etter det jeg selv mente, bare i dårlig form og den ble forså vidt bare verre og verre. Det hørtes ut som om jeg hadde «kols» bare etter å ha gått opp noen trapper. Slik har det vært en stund og etter som legen som forsøkte og «blokke» meg sa, i ca. 10 år.

Så hvorfor har ikke dette blitt oppdaget tidligere? Jeg har som alle som jobber i Nordsjøen, vært inne og fornyet helsesertifikatet mitt 2. hvert år.  I januar mnd. var jeg hos fastlegen min, som sendte meg videre til hjertespesialist, da han mente jeg hadde litt høyt blodtrykk. Hjertelegen mente også at trykket var litt høyt, men var ikke bekymret. Det var før hun ba meg ta en «stress test» på sykkelen. Da steg blodtrykket til de store høyder og «snøballen» startet å rulle og behandlingen var i gang.

Så hvorfor plager jeg dere med disse detaljer?

Veldig mange som får et infarkt overlever og kan etter behandling, fortsette i jobb. Det er likevel mange som ikke overlever ett infarkt. Jeg kjenner flere som dessverre ikke har vært like heldig som meg og jeg ønsker ikke at noen av dere skal havne i denne gruppen.

Så hvordan kan du sikre at du ikke ender opp med et infarkt?

Dersom du føler at formen er litt dårlig, eller smerter i skuldre, nakke eller bryst, be om å få tatt en «stress test» neste gang du fornyer helsesertifikatet. Det er en billig forsikring som i alle fall ikke skader.

Dette var tankene til en leder som har gått ett halvt år sykemeldt, men som tross alt er meget glad for at ting ble oppdaget i tide.

Ha en fortsatt fin dag, alle sammen, så vil det komme mer klubbinfo i løpet av uken.

God sommer.

Reidar

Facebook
Twitter
Print
Email

Søk

FLERE NYHETER

Ukeinfo, uke 15

Årsmøtet SAFE i Archer: Vel gjennomført årsmøte. Årsmøtet ble gjennomført på Quality Hotel Gardermoen og …

Ukeinfo, uke 14

Årsmøtet SAFE i Archer: På tirsdag starter årsmøtet til SAFE i Archer. Første dagen vil …

Påskehilsen

Vi ønsker deg og dine en god påske! Nå er det endelig påskefri for mange, med …

Følg oss på Facebook

Følg oss

Tags